Mijn naam is Tineke Gerards.

TinekeNaast alle reeds opgedane (levens)ervaring, diverse werkzaamheden  en opleidingen die ik succesvol heb gedaan, heb ik mij uiteindelijk gespecialiseerd in rouw- en verliesverwerking. Het unieke aan deze laatste specialisatie is dat het geheel ervaringsgericht is geweest. Hierdoor heb ik een eigen proces doorlopen en weet vanuit deze ervaring waar de ander doorheen gaat in het doorlopen van zijn of haar proces.

In de loop van de jaren heb ik een scala aan methoden en mogelijkheden op kunnen doen die ik nu in mijn begeleiding kan gebruiken. Hierdoor kan ik een vorm inzetten die aansluit bij dat moment. Behalve de gebruikelijke gesprekken, is het ook mogelijk op een andere manier vorm te geven aan de sessies als dat helpend is. Bijvoorbeeld een wandelsessie, schrijven, steen bewerken, gebruik van themakaarten of focussen op dat wat er is. Het is allemaal mogelijk.

Naast het voeren van mijn praktijk, ben ik ook te vinden in mijn atelier (atelierdeziro.nl). Hier doe ik aan steen bewerken en ook nog wat aan schilderen. Het steen bewerken gebruik ik (altijd in overleg) als hulpmiddel wanneer onderdrukte gevoelens het verdere proces in de weg kunnen of blijven staan. Hier zijn zeer goede ervaringen mee behaald en soms ontstaat er zomaar een nieuwe hobby uit.